over mij

petra van der horst

Al jaren houd ik me als projectleider, adviseur, trainer en coach bezig met sociale thema’s: eenzaamheid, psychische kwetsbaarheid, armoede. Ik zie mezelf als een vertaler tussen mensen die niet begrepen worden en hun omgeving. 

Mijn kracht is dat ik me goed kan verplaatsen in de leefwereld van mensen die zich anders of onbegrepen voelen. Ik weet van nabij wat er bij hen leeft en hoe er verbinding gelegd kan worden tussen deze groepen en hun omgeving.
Ik ken de wereld van gemeenten, zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties goed. Graag help ik heb de belevingswereld van kwetsbare mensen beter te leren begrijpen. Zodat ze deze doelgroep beter kunnen bereiken en echt verder kunnen helpen.

Ik luister naar betrokkenen en probeer vervolgens verandering of beweging te creëren. Altijd met het doel om obstakels te verkleinen en in de samenleving meer bewustwording en acceptatie te krijgen voor bijvoorbeeld deze drie thema’s.

samenwerkingen
Voor Samen Sterk Zonder Stigma verzorg ik bewustwordingsbijeenkomsten rond psychische kwetsbaarheid in de wijk, in samenwerking met ervaringsdeskundigen.
Meer lezen >>>

Deze inzichten zijn opgedaan tijdens bijeenkomsten die ik heb begeleid en waarin ervaringsdeskundigen hun ervaringen hebben ingebracht:

Geluidsoverlast buren niet altijd een feestje
Onbegrepen gedrag: schreeuwen op straat
Onbegrepen gedrag: praten in jezelf
Verward gedrag: overlast van huisdieren
Huis als veilige haven: waarom je niet altijd naar binnen mag
Onbegrepen gedrag: verzamelwoede
Diversiteit in de wijk
Werken in de wijk
Omgaan met onbegrepen gedrag bij je werk in de wijk

Met kennisinstituut Movisie deel ik actief mijn ervaringen en inzichten.
Meer lezen >>>

“Gebrek aan zelfliefde zorgt voor isolement. Negatieve gedachtes die zich jaar in jaar uit gevestigd hebben, kunnen in kleine stapjes afgebouwd worden. Acceptatie van hoe iemand nu is is de start voor contact.”

Heeft u een vraag?
Ik kom heel graag in contact!

Wilt u meer weten over het aanbod van kwetsbaarheidindewijk.nl, mijn manier van werken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier. Ik neem op korte termijn contact met u op.