kwetsbaarheid in de wijk

workshops

“Tijdens workshops geef ik tools om makkelijker in contact te komen met wijkgenoten met een kwetsbaarheid. ”

Kwetsbaarheid in de wijk gaat niet alleen de mensen aan die zelf kwetsbaar zijn. De gemeente heeft hierin een rol, net als wijkgenoten die betekenisvol kunnen zijn. Bij deze partijen zijn er vragen rondom kwetsbaarheid: Hoe voelen mensen zich die eenzaam zijn, psychische klachten of onvoldoende financiële middelen hebben? Wat is het effect van kwetsbaarheid op mensen zelf en hun omgeving? Hoe herken je deze vormen van kwetsbaarheid? Wat kan je vervolgens doen? Hoe spreek je de waardigheid en kracht van mensen zelf aan?

Ik bied workshops aan, waarbij bovengenoemde vragen centraal staan. De workshop wordt toegespitst op de betreffende groep deelnemers: bijvoorbeeld buurtbewoners, winkeliers of vrijwilligers. Ik laat zien hoe het is om in kwetsbaarheid te leven, welke effecten dit heeft op mensen zelf en op hun omgang met hun omgeving, organisaties en officiële instanties. En ik geef tools om makkelijker in contact te komen met kwetsbare mensen in de wijk.

follow url Een workshop is altijd op maat en toegespitst op de samenstelling van de groep deelnemers. Gemiddeld duurt een workshop een dagdeel.

Doel van de workshops

Het doel van de workshop is tweeledig. Enerzijds zorgt het voor meer bewustwording, herkenning, begrip en initiatief in de buurt. Na het volgen van een workshop komen buurtbewoners, winkeliers en vrijwilligers makkelijker in contact met kwetsbare mensen in hun wijk. Hierdoor ontstaat positief (buren)contact, dit komt veiligheid ten goede en maakt de kans op eenzaamheid kleiner. Het zorgt er vervolgens ook voor dat mensen met een kwetsbaarheid de rol van ‘buur’ makkelijker op kunnen pakken en verbindingen aangaan. Zo hebben de workshops van twee kanten effect.

Nieuw: ‘Wie kan er een rol spelen bij het ondersteunen van kwetsbare wijkgenoten?’
Workshop voor beleidsmedewerkers van gemeenten

Dinsdag 21 mei 2019 in Utrecht

LEES MEER >>>>

HEEFT U EEN VRAAG?

Ik kom heel graag in contact!

Wilt u meer weten over het aanbod van kwetsbaarheidindewijk.nl, mijn manier van werken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier. Ik neem op korte termijn contact met u op.