online workshop voor beleidsmedewerkers van gemeenten

Online workshop voor beleidsmedewerkers van gemeenten:

Wie kan er een rol spelen bij het ondersteunen van kwetsbare wijkgenoten?

Ook in uw gemeente krijgen wijken steeds meer te maken met bewoners die zich onbegrepen, eenzaam of uitgesloten voelen: door psychische problemen, door corona, door onvoldoende financiële middelen of door hun kleur of geaardheid. Wat kunt u als beleidsmedewerker doen om deze groepen buurtbewoners te ondersteunen? En hoe kunnen we de sociale basis nog beter laten aansluiten op inwoners die zich niet welkom of onbegrepen voelen? 

In deze online workshop krijgt u in één dagdeel concrete aanknopingspunten om buren, winkeliers, professionals en vrijwilligers in hun kracht te zetten bij de ondersteuning van kwetsbare wijkgenoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tijdens deze concrete en praktische online workshop komen o.a. deze vragen aan bod:

Wat verstaan we onder zorgzame wijken?
Hoe breng je verbinding en ontmoeting tot stand tussen mensen die zich eenzaam of onbegrepen voelen en hun wijkgenoten?
Hoe kunnen deze mensen hun rol als buur vervullen?
Wat zijn vooroordelen bij buren over kwetsbare mensen in hun wijk?
Hoe verhoudt burenhulp zich tot ondersteuning door professionals?
Wat zijn de grenzen aan burenhulp?

Na deze online workshop hebben medewerkers van uw gemeente meer inzicht over hoe kwetsbaarheid zich manifesteert in de wijk. Ze weten wat de effecten ervan zijn op kwetsbare mensen, maar ook op hun buurtgenoten. Daarnaast geeft de online workshop hen inzicht wie voor de gemeente logische partners zijn om de wijk zo leefbaar en welkom mogelijk te maken.

Hoe? En wat zijn de kosten?

Deze workshop wordt online aangeboden aan gemeenten. Deelnemers ontvangen vooraf een link voor een videocall. Per workshop kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Deelnemers kunnen vooraf hun vragen mailen, waardoor de workshop echt op maat kan worden aangeboden.  De workshop duurt ongeveer 3 uur. 

Kosten: €350,- per workshop (excl. btw), voor maximaal 10 deelnemers.  

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor beleidsmedewerkers die meer inzicht willen krijgen in hoe kwetsbaarheid in de wijk zich manifesteert en hoe de gemeente een rol kan spelen bij de ondersteuning van kwetsbare mensen door buren, winkeliers, vrijwilligers en professionals. Werkt u op dit gebied als beleidsmedewerker al nauw samen met professionals van welzijnsorganisaties? Nodig hen dan ook gerust uit om deel te nemen, zodat u gezamenlijk nieuwe inzichten op kunt doen!

Trainer en organisatie

De workshop wordt gegeven door Petra van der Horst van Kwetsbaarheid in de wijk. Petra ondersteunt en adviseert gemeenten en maatschappelijke organisaties om aandacht te hebben voor kwetsbaarheid in de wijk door middel van workshops, observaties en advies.

Aankopen

Wilt u deze workshop aankopen voor medewerkers van uw gemeente? Dan kunt u contact opnemen met Petra van der Horst van Kwetsbaarheid in de wijk, via petra@kwetsbaarheidindewijk.nl of 06 – 11 08 68 58. Samen met u gaan we op zoek naar een geschikte datum en tijdstip waarop de workshop kan plaatsvinden. 

Heeft u een vraag?
ik kom heel graag in contact!

Wilt u meer weten over het aanbod van kwetsbaarheidindewijk.nl, mijn manier van werken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier. Ik neem op korte termijn contact met u op.