kwetsbaarheid in de wijk

Training voor professionals

“Ik leer professionals hoe ze kwetsbaarheid herkennen en hoe ze verbindingen leggen tussen buren en kwetsbare wijkgenoten.”

Professionals die werken met kwetsbare groepen richten zich steeds meer op het verstevigen van de netwerken van hun cliënten. Vaak wordt hierbij vooral een beroep gedaan op de rol van vrienden, familie en vrijwilligers. Maar de rol van buren wordt hierbij nog wel eens onderschat, terwijl ook buren van grote meerwaarde kunnen zijn. 

In deze training leer ik professionals – politieagenten, medewerkers van woningbouwcorporaties, welzijnswerkers, professionals sociaal team, ambulante hulpverleners – hoe zij kwetsbaarheid herkennen en verbindingen kunnen leggen tussen buren en kwetsbare wijkgenoten.    

In de training krijgen professionals concrete tools die zij in hun dagelijks werk kunnen benutten. Hierbij behandelen we twee perspectieven: de rol van buren in relatie tot kwetsbare mensen in hun wijk: wat ervaren zij (angst, woede, onwetendheid)? En daarnaast is er uiteraard het perspectief van mensen met een kwetsbaarheid: hoe kunnen zij hun rol als buur vervullen? Vanuit die dubbele realiteit kan je aanknopingspunten zoeken voor verbetering.

HEEFT U EEN VRAAG?

Ik kom heel graag in contact!

Wilt u meer weten over het aanbod van kwetsbaarheidindewijk.nl, mijn manier van werken of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter in onderstaand contactformulier. Ik neem op korte termijn contact met u op.